Toidutalumatuse test

Toidutalumatust esineb hinnanguliselt kuni 45% rahvastikust, kuid erinevalt toiduallergiast ei ole toidutalumatus enamasti eluohtlik. Toidutalumatust seostatakse mitmesuguste ebameeldivate sümptomite ja paljude krooniliste seisunditega.

Estonia Medical Spa & Hotel’is pakume Cambridge’i Nutritional Sciences Ltd. poolt välja töötatud Food Detective™ testi, millega määratakse 46 toidutalumatust põhjustavat toiduainet või toiduainegruppi. Talumatus toiduaine suhtes kas puudub, on nõrk, keskmine või tugev.food+allergies

Toidutalumatuse võimalikud sümptonid:

  • Hingamisteed: nohu, põsekoopapõletik ja astma;
  • Luud ja lihased: artriit, liigesvalu, lihasvalu ja nõrkus;
  • Magu ja sooled: oksendamine, gaaside kogunemine alakõhus, krambid, liigsed gaasid, veepeetus, iiveldus, kõhukinnisus, kõhulahtisus ja kaaluprobleemid;
  • Kesknärvisüsteem: migreen, peavalu, keskendumishäired, tuju- ja käitumismuutused, depressioon, ärevus, väsimus ja hüperaktiivsus;
  • Nahk: nõgestõbi, atoopiline dermatiit, ekseem, nahasügelus ja muud lööbed;

Sümptomid ilmnevad sageli alles mõni aeg pärast toidu söömist ning seetõttu võib sümptomeid põhjustanud toidu või toiduainete kindlaks tegemine olla üsna keeruline. Sümptomite avaldumise ärahoidmiseks piisab tavaliselt sellest, kui probleemsed (tugeva ja keskmise talumatusega) toiduained oma menüüst välja jätta.

Testis määratavad toiduained ja toiduainegrupid.

1. Kaer
2. Nisu
3. Riis
4. Mais
5. Rukis
6. Durum nisu
7. Gluteen
8. Mandel
9. Brasiilia e. parapähkel
10. Kašupähkel e. india pähkel
11. Tee
12. Kreeka pähkel
13. Lehmapiim
14. Muna
15. Kanaliha
16. Lambaliha
17. Veiseliha
18. Sealiha
19. Tursk, lest, kilttursk
20. Lõhe, forell
21. Tuunikala
22. Krevetid, krabi, rannakarbid
23. Brokkoli
24. Kapsas
25. Porgand
26. Laugud – sibul, roheline sibul, porrulauk
27. Kartul
28. Seller
29. Kurk
30. Piprad ja paprika – roheline, punane, kollane
32. Kaunviljad – herned, läätsed, oad, kikerherned
32. Greip
33. Melon, arbuus
34. Maapähkel
35. Sojauba
36. Kakaouba
37. Õun
38. Mustsõstar
39. Oliiv
40. Apelsin, sidrun
41. Maasikas
42. Tomat
43. Ingver
44. Küüslauk
45. Seened
46. Pärm

Lisainfo ja broneerimine: e-post ravip@spaestonia.ee, tel 447 6950, E-R 08.00 – 16.30

Broneeri tuba